grad varaždinske toplice

Foto - Članice 'Svibovečkog zvona' i ove godine predstavile svoje ručne radove

Objavljeno: 07.04.2023. 11:51

Zadnja izmjena: 07.04.2023. 11:51

Udruga žena "Svibovečki zvon" i ove je godine uoči Uskrsa u Društvenom domu u Svibovcu organizirala tradicionalnu proljetnu izložbu na kojoj je njihova članica Marica Zorman izložila svoje ručne radove.

Izložba je i ove godine privukla velik broj mještana Svibovca, a podržala ju je i sama gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković koja je izrazila zadovoljstvo što članice "Svibovečkog zvona" nastavljaju njegovati tradiciju.

- Grad Varaždinske Toplice uvijek rado podržava sve aktivnosti svojih vrijednih udruga, osobito kada je riječ o događajima kojima se promoviraju naši običaji, kultura i baština. Drago mi je što naša Udruga žena "Svibovečki zvon" veliku pažnju pridaje očuvanju tradicije zahvaljujući čemu sve ovo neće biti zaboravljeno - rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Posjetitelji su mogli razgledati i kupiti ručno izvezene stolnjake, nadstolnjake, tabletiće, pokrivala za košare u kojima se nosi hrana na posvetu i još štošta drugo, a sve je djelo dugogodišnje članice "Svibovečkog zvona" Marice Zorman. Uz gradonačelnicu Ratković i brojne mještane, izložbu je svojim dolaskom podržala i poduzetnica Bernarda Cecelja.

Komentari