u Mannheimu

Foto - Članovi Hrvatskog oldtimer saveza na najvećem europskom sajmu oldtimer dijelova

Objavljeno: 16.10.2023. 17:37

Zadnja izmjena: 16.10.2023. 17:44

Pedesetak članova Hrvatskog oldtimer saveza iz gotovo svih hrvatskih klubova posjetilo je najveći europski sajam oldtimer dijelova u Mannheimu, gradu u njemačkoj pokrajini Baden-Wurttenberg. Za tri dana, sajam posjeti više od sto tisuća ljudi iz svih dijelova Europe. 

Sajamska pozornica najvećim je dijelom na otvorenom. Na dvjesto pedeset tisuća četvornih metara, više od tisuću je štandova. Za obilazak treba vam propješačiti dvadesetak kilometara. U ponudi dijelova „mali milijon“ - od literature, stručne dokumentacije, automobila u prodaji zanemariva brojka, bicikala ne previše, no motora je bilo najviše. Primjerice, Indian proizveden polovicom prošlog stoljeća  nudio se po cijeni od devedesetak tisuća Eura. 

Svašta se nudi – za običnog smrtnika stara krama, ali originalni dijelovi su na visokoj cijeni. Jedan od članova „hrvatske ekspedicije“ zadovoljno je trljano ruke – napokon je pronašao radio koji mu je nedostaje u restauriranom automobilu pa se isplatilo truda!

Hrvatski oldtimer savez okuplja 27 klubova, ima 3.500 članova. I taj broj iz godine u godinu raste. - Nama je posebno drago da sve veći interes za oldtimer vozila pokazuju mlađe osobe, a to se moglo vidjeti i na ovome sajmu. A da bi restaurirali staro vozilo, trebaju vam dijelovi, stoga je posjeta sajmu naših članova od velikog značaja: razmjenjuju se iskustva, nova poznanstva - naglašava agilni predsjednik Saveza prof. dr. sc. Antun Presečki.

Nakon sajma u Mannheimu, oldtajmeraši su posjetili grad Haidelberg, a po povratku i Muzej oldtimera Presečki u Krapini.

Komentari