starodobni izlošci

Foto - Članovi Oldtimer kluba 'Međimurje' na sajmu starodobnih vozila u Budimpešti

Objavljeno: 17.04.2023. 09:26

Zadnja izmjena: 17.04.2023. 13:26

U Svetom Martinu na Muri, već tradicionalno, Oldtimer klub "Međimurje" na prvom ovogodišnjem susretu svojih i članova i klubova iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, organizirao je blagoslov vozila.

To je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti najbrojnijeg oldtimer kluba u Hrvatskoj. Prošlog vikenda 50-ak je članova  posjetilo oldtimer sajam u Budimpešti. Među mnogobrojnim starodobnim izlošcima pozornost su privlačili Buick special 40, FIAT-ov Topolino cabrio, Volga GAZ M-21, a mnoge je oduševio dvotočkaš  Magnat-Debon PMU, godište 1930.  

Sajam u Budimpešti održava se na mjestu nekadašnjeg zapadnog željezničkog  kolodvora, pretvorenog u Park povijesti mađarskih željeznica i smatra se jednim od najvećih željezničkih muzeja u Europi. Tu je 100-tinjak željezničkih vozila, a posebnu pozornost privlače parne lokomotive. Posjetitelji mogu uživati u vožnji "parnjačom", dresinom ili malim kompozicijama uskotračne dječjke željeznice koje unutar velikog muzejskog prostora "oponašaju" parnjaču, motorku, ili dizel lokomotivu. 

- Posjet oldtimer sajmu i obilazak željezničkog muzeja, jedne od mnogobrojnih turističkih zanimljivosti Budimpešte, bilo je zanimljivo iskustvo i lijepo druženjenje članova kluba. Mi se kroz sezonu raspršimo na mnogobrojnim događanjima i susretima, a nadamo se i još jednom organiziranom posjetu nekom od sajmova ili oldtimer muzeja tijekom godine - rekao je predsjednik Oldtimer kluba "Međimurje" Marijan Rešetar. 

Komentari