EKO-DRAVA

Foto - Članovi Udruge Eko-Drava obilježili 20 godina rada

Objavljeno: 05.03.2022. 19:10

Zadnja izmjena: 05.03.2022. 20:09

Danas je svečano obilježeno 20 godina rada Udruge Eko-Drava, čiji je cilj očuvanja rijeke Drave i njenog okoliša u Varaždinskoj Županiji, a prema mogućnostima i do njezinog ušća.

Predsjednik udruge Stanko Josip, na svečanoj Skupštini udruge podsjetio je da je osnovni sadržaj djelatnosti promicanje, razvitak, zaštita i unapređenje ekoloških, humanitarnih, kulturnih i drugih interesa u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, organiziranje ekoloških, kulturnih i drugih savjetovanja a sve bazirano na očuvanju rijeke Drave, Dravskog parka i okoliša, suradnja sa drugim udrugama, pravnim i fizičkim osobama u cilju unapređenja i informiranja javnosti o aktualnoj ekološkoj problematici na području Grada, Varaždinske županije i sliva rijeke Drave od Varaždina pa do ušća.

- Počelo je s akcijama čišćenja okoliša i suradnjom sa sličnom udrugom u Osijeku, s kojom su u kontakt stupili članovi koji su bili branitelji. Tako smo svake godine upriličili u lipnju splavarenje do Aljmaša u trajanju od šest dana. Povodom Dana planeta zemlje imamo redovno akciju, a surađujemo sa svim udrugama na sličnim manifestacijama od udruge "Franjo Košćec", ribičima, lovcima i drugima, naglasio je Stanko Josip.

Od eko-akcija do škole u prirodi

Zemljište uz odvodni kanal dobili su na korištenje od HEP-a i Hidroelektrane Varaždin. Biše smetlište su uredili i napravili svoje prostorije, uz pomoć sponzora i prijatelja. U posljednje vrijeme ih muče česte provale u prostorije ali to ih neće spriječiti u njihovom radu. Surađuju i s varaždinskim osnovnim školama, te su na prostoru udruge uz dravski kanal djeca imala i jednodnevnu školu u prirodi.

Dopredsjednik Udruge Igor Bekić pozvao je sve ljubitelje prirode da se uključe u rad udruge.

- Svaki četvrtak i nedjelju od 16.00 sati na adresi Dravski kanal 13, u prostijama udruge uvijek se netko nalazi tko može objasniti rad udruge, naredne akcije i mogućnosti suradnje. Zato pozivamo sve ljubitelje prirode da nam se priključe i da zajednički održimo Dravu čistom i lijepom, jer je jedinstvena prilika imati prirodu tako blizu grada, naglasio je Bekić.

 

Komentari