projekt 'help-portrait'

FOTO: Članovi varaždinskog Foto kluba unijeli vedrinu u svakodnevnicu korisnika i članova udruge

Objavljeno: 05.12.2016. 08:46

Foto: Foto klub Varaždin

Već sedmu godinu zaredom Foto klub Varaždin se pridružio velikom svjetskom fotografskom humanitarnom projektu pod nazivom 'Help-Portrait'. Ove godine, u suradnji s Gradom Varaždinom u Gradskoj vijećnici gosti su bili korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin i članovi udruge 'Stakleno zvono' iz Varaždina koja okuplja osobe oboljele od autizma.

Tako je više od 20 modela uživalo u blagdanskom uređenju Varaždina, dok su fotografi njihovu sreću i osmjeh na licu zabilježili svojim fotoaparatima.

Po završenom snimanju predstavnici Foto kluba Varaždin svojim su gostima poklonili fotografije portreta nastalih tijekom akcije. Kako bi se dodatno naglasila humanitarna i dobrotvorna crta projekta 'Help – Portrait', svi modeli su na poklon dobili prigodni slatki paket.

Ovaj svjetski poznati projekt pod nazivom je inicirao poznati američki fotograf Jeremy Cowart i fotografkinja Kely Chowning, a sve s ciljem da fotografi svojim umijećem i voljom manje sretnima ljudima u svijetu na dan „Help-Portraita“ unesu malo vedrine u svakodnevnicu.

Komentari