ISTRA 1961 - VARAŽDIN

FOTO: Ćuže "potopio" Varaždin u Puli s tri pogotka

Objavljeno: 03.08.2019. 20:51

Zadnja izmjena: 03.08.2019. 20:55

U 3. kolu 1. HNL sastali su se najvjerojatniji konkurenti za donji dio prvenstvene ljestvice Istra 1961. i Varaždin. Istrin napadač Ćuže s tri postignuta pogotka riješio je dvojbu koja je ekipa trenutno bolja.

Nakon uvodnih minuta u kojima su se ispitivale snage Istra dolazi u prvu ozbiljniju priliku u 6. minuti, da bi u 8. minuti i poveli nakon pogreške varaždinske obrane. Ćuže iskosa vara Nevistića i postiže pogodak za 1:0. Utakmica zatim ulazi u mirnije razdoblje u kojem su domaćini zadovoljni vodstvom i više ne prijete. Igralo se na sredini terena dok je Varaždin ima nešto više loptu u svom posjedu. Nije bilo izraženijih prilika, a pogreške u igri obje momčadi obilježile su ovo razdoblje igre. U 34. minuti Istra ponovo dolazi u izgledniju priliku, a Sambolec je zaradio žuti karton. Istra pritišće i u 37. minuti nova prigoda za domaće ali su napadači neprecizni. Pulski nogometaši preuzeli su igru pred kraj prvog dijela ali se rezultat nije mijenjao. U posljednjoj minuti još jedna opasna situacija za Varaždin, iz protunapada Gržan opasno zaprijetio Nevistiću.

Na samom početku drugog dijela trener Perković napravio je prvu izmjenu, Glavica ulazi umjesto Jerteca. Međutim, već u 48. minuti hladan tuš za Varaždin. Na odlično nabačeno loptu u peterac  najbolje se snašao Ćuže i ponovo matira Nevistića. Stolnik i Miličević dobivaju žute kartone a Istra je nastavila s pritiskom. U 55. minuti u redovima Varaždina Perković mijenja Miličevića. U 58. minuti Senić izborio kazneni udarac koji Benko realizira u 59. minuti. Minutu kasnije Istra u novoj prilici ali Varaždin ponovo agilniji, a iz tog perioda treba zabilježiti udarac Benka preko gola u 63. minuti. Iako se Varaždin doimao kao bolja ekipa na terenu u jednom protunapadu u 73. minuti u šesnaestercu ponovo se najbolje snašao Ćuže i postiže treći pogodak za Istru. Varaždin dekoncentriran nakon trećeg primljenog pogotka pa je Istra ponovo nekoliko puta ozbiljnije zaprijetila. U 77. minuti umjesto Turčina u igru ulazi Jamal. Varaždin se polagano opravlja od šoka i stvara nekoliko poluprilika ali bez udarca u okvir gola.

 

Istra 1961 – Varaždin 3:1 (1:0)

Igralište „Aldo Drosina“

Gledatelja: 1.922

Suci: Igor Pajač (Zelina), Dejan Berger (Osijek), Tomislav Keglević (Našice)

Istra 1961: Čondrić, Bosančić, Gržan, Perić-Komšić, Ivančić, Grujević, Lončer, Pavić, Ćuže, Obeng, Tomašević; Ivan Prelec.

Varaždin: Nevistić, Jertec, Turčin, Posavec, Benko, Sambolec, Senić, Miličević, Kolarić, Đurasek, Stolnik; trener Borimir Perković.

Komentari