GRADSKI RUKOMETNI KLUB VARAŽDIN1930

FOTO: Dabrovi nošeni euforičnim tribinama u Graberju pobijedili Sesvete i osigurali ostanak u Premijer ligi!

Objavljeno: 25.05.2019. 20:46

Zadnja izmjena: 25.05.2019. 22:31

Rukometaši GRK Varaždin 1930 dobro su iskoristili mini pauzu, prije finalna dva kola Lige za ostanak. Danas su djelovali vrlo uvjerljivo i agresivno, te puni samopouzdanja nisu dozvolili ekipi Sesveta da ugrozi pitanje pobjednika, a ova pobjeda donijela im je i ostanak u Premijer ligi.

U predzadnjem, 9. kolu Lige za ostanak Premijer lige, Dabrovi su pobijedili MRK Sesvete rezultatom 22:20 (14:9).

Dabrovi su se od početka utakmice postavili kao favoriti i već su sredinom prvog poluvremena to potvrdili i na semaforu. U posljednjih desetak minuta obrane Meštrića davale su dodatnu snagu napadu te su na poluvrijeme otišli s rezultatom 14:9. U drugo mdijelu nije se bezglavo jurilo već su taktički mudro i koncentrirano privodili utakmicu kraju. Sesvete su pred kraj susreta smanjile prednost Varaždinaca ali pobeda je već bila u džepu.

- Velika odgovornost bila je na mojim igračima, izjavio je odmah nakon utakmice trener GRK Varaždin 1930 Alan Belko. - Vidjeli ste kako su se Sesvete žestoko borile. Bilo je malo golova, obrane su dobro radile, puno smo se trošili i jedni i drugi, ali više smo željeli tu pobjedu i na kraju je i ostvarili. Nakon devet odigranih kola osvojili smo 14 bodova što je zaista jako puno, jer nemojte zaboraviti da smo u ovu ligu krenuli iz „podruma“, s posljednjeg mjesta. Rudan je odigrao nerješeno sa Zametom i s tim rezultatom definitivno smo ostali u ligi, dodao je Belko.

Varaždincima je za ostanak trebala pobjeda Zameta u Labinu ili neriješni rezultat, a to se i dogodilo Rudan i Zamet su odigrali 21:21. Ovim rezultatom najvjerojatnije ispadaju Rudan i Rudar.

Liga za ostanak prije poslejdnjeg kola

  1. Gorica 25
  2. Zamet 21
  3. Varaždin 21
  4. Sesvete 20
  5. Rudan 18
  6. Rudar 9

Komentari