Predstavnici Grada Novog Marofa, policije i braniteljskih udruga Specijalne jedinice Roda, 1. gardijske brigade Tigrovi, HVIDRA-e i UDVDR-e, danas su povodom Dana državnosti položili vijenac i zapalili svijeće kod križa i spomen-obilježja stradalim braniteljima u Novom Marofu.

U izaslanstvu Grada bili su gradonačelnik Siniša Jenkač, potpredsjednik Gradskog vijeća Miro Sabolić i vijećnik Vladimir Vuger, a u svom obraćanju Jenkač je istaknuo važnost obilježavanja Dana državnosti i podsjećanja na događaje koji su doveli do samostalnosti.

- Obilježavanje značajnih datuma za Republiku Hrvatsku važno je da se prisjetimo koji su to događaji pridonijeli da danas možemo reći da živimo u slobodnoj državi. - rekao je gradonačelnik Jenkač i dodao kako su povjesničari potvrdili da su komunistička i velikosrpska oligarhija vodile prema tome da u Hrvatskoj, na ovim prostorima dođe do rata te nastavio: "Mi taj rat nismo željeli nego nam je bio nametnut. I danas možemo slušati drugačija mišljenja i ona postaju sve jača i zvučnija. Vode prema tome da ispadne da smo sami sebe napali i sami sa sobom rat vodili. Važno je o tome promišljati i govoriti, na ovaj dan, ali i na druge dane.".

Komentari

25.06.2019. 16:57h Zadnja izmjena: 25.06.2019. 17:01