10. put zaredom

FOTO: DAN MIMOZA Sanja Zember: 'Pacijenti su u našoj bolnici na prvom mjestu.'

Objavljeno: 21.01.2017. 13:21

Zadnja izmjena: 21.01.2017. 13:23

Foto: Petra Mlinarić

Već desetu godinu zaredom se štandom na varaždinskom Franjevačkom trgu obilježio Dan mimoza, a koji se održava u sklopu Europskog tjedna borbe protiv raka maternice.

U organizaciji Službe za ginekologiju i opstreticiju varaždinske Opće bolnice, Županijske lige protiv raka i Hrvatske lige za borbu protiv raka na informativnom štandu su svi zainteresirani mogli dobiti stručne informacije o ovoj opakoj bolesti.

Na štandu su se mogle naći simbolične grančice mimoze, te letci i brošure s korisnim informacijama. Ovaj događaj je uz zdravstvene djelatnike, okupio i brojne političke ličnosti, a doktorica Sanja Zember ovom je prilikom istaknula kako u varaždinskoj Općoj bolnici rade vrhunski zdravstveni djelatnici koji u timskom pristupu sudjeluju u dijagnostici i liječenju bolesti genitourinarnog trakta.

- Zdravstveni djelatnici upravo svojim timskim radom doprinose kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti i da su u prvom redu, na prvom mjestu u našoj bolnici pacijenti. Doista smatram da su u dijagnostici potrebne visoko softicirane dijagnostičke metode, prvenstveno magnetska rezonanca koja je nužna da dođe u našu bolnicu. - rekla je dr. Zember povodom Dana mimoza.

Komentari