javnozdravstvena akcija

Foto - Dan narcisa u Varaždinu: 'Žene, odazovite se na preventivne preglede!'

Objavljeno: 23.03.2024. 13:15

Zadnja izmjena: 23.03.2024. 13:15

Udruga žena Mammae klub Varaždin je danas, 25. put u Varaždinskoj županiji organizirala Dan narcisa, javnozdravstvenu akciju čiji je cilj osvijestiti javnost o karcinomu dojke koji je moguće izlječiti ako je na vrijeme otkriven.

Članice Udruge su zajedno s volonterkama iz Medicinske škole Varaždin te djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije građanima dijelile narcise na Franjevačkom trgu i drugim lokacijama u Varaždinu i Lepoglavi.

- Od prve organizirane akcije do danas smo donacijama kupili ili sudjelovali u kupnji aparata za limfnu drenažu, tri mobilna mamografa, novog mamografskog aparata za našu Opću bolnicu Varaždin i drugih uređaja, a ove godine je doniran uređaj za vakuumsku biopsiju dojki Klinici za tumore KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu. Još jednom hvala za svaki donirani novčić - rekla je predsjednica Mammae kluba Varaždin Marija Hrašćanec.

'Žene, niste same!'

Podršku akciji dala je i zamjenica župana Silvija Zagorec zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubicom Božić. 

- Ova akcija je vrijedna i zato što naši sugrađani u neposrednom kontaktu sa stručnjacima i ženama koje su pobijedile rak mogu dobiti informacije koje ih zanimaju. Ženama želimo poručiti da nisu same, da trebaju imati vjeru i nadu, a što im poručuju i namiješena lica članica Mammae kluba koje su prošle nimalo lak put od dijagnoze i liječenja do ozdravljenja. Narcisa je simbol nade, ona jest nježan cvijet, ali snažan poput svake žene - dodala je Zagorec.

Komentari