pogledajte

Foto - Dan otvorenih vrata u vojarni 7. gardijske brigade 'PUMA' privukao velik broj građana

Dan otvorenih vrata održao se već tradicionalno i u Varaždinu, i to u vojarni 7. gardijske brigade gdje su svi zainteresirani imali prilike razgledati dio naoružanja i tehnike kojima raspolažu u vojarni...
Objavljeno: 28.05.2024. 17:55

Zadnja izmjena: 28.05.2024. 18:24

Povodom svečanog obilježavanja Dana oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske diljem Hrvatske održavaju se Dani otvorenih vrata.

Dan otvorenih vrata održao se već tradicionalno i u Varaždinu, i to u vojarni 7. gardijske brigade gdje su svi zainteresirani imali prilike razgledati dio naoružanja i tehnike kojima raspolažu u vojarni.

- Kako bismo sačuvali uspomenu na naše kolege branitelje, one koji su stvarali Hrvatsku vojsku, danas smo obišli vojarnu 7. gbr Pume. U spomen na sve branitelje s područja županije pripremamo monografiju u kojoj će svoje mjesto naći sve ratne postrojbe s područja županije, njihov ratni put te mjesta pogibije njihovih pripadnika. Doprinos naših branitelja je nemjerljiv, od Vukovara do Dubrovnika nema bojišta gdje nije bilo Varaždinaca i na tu činjenicu smo zaista ponosni - rekao je župan Anđelko Stričak.

'Uvijek velik interes građana'

Zapovjednik 2. oklopne-mehanizirane bojne Puma bojnik Krunoslav Slavinec prisutnima je prezentirao vojnu opremu, vozila, borbenu i neborbenu tehniku i naoružanje koje koriste pripadnici Hrvatske vojske.

- Program koji organiziraju naše Pume uvijek pobudi interes građana jer to je jedinstvena prilika da uđu u ovaj prostor vojarne koji inače mogu vidjeti samo kroz ogradu. Svima je zanimljivo pogledati uživo kako naša vojska funkcionira, pogotovo najmlađima, zato je zaista pohvalna ova inicijativa. Ponosni smo što ih imamo u našem gradu i jedan su od razloga zašto se naši sugrađani uvijek mogu osjećati sigurnima, u slučaju bilo kakvih izvanrednih okolnosti, oni su tu - dodao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Komentari