FOTO: Dan planeta Zemlje u Dječjem vrtiću Novi Marof i Novokomu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 23.04.2015. 07:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Novi Marof

Izvor: galerija-images/dan planeta u marofu

Gradonačelnik Siniša Jenkač sudjelovao je u obilježavanju Dana planeta Zemlje posjetom gradskom komunalnom poduzeću Novokom d.o.o. i Dječjem vrtiću Novi Marof...

S direktorom Zoranom Šantekom razgovarao je o aktualnoj problematici, budućem zbrinjavanju otpada kao i početku podjele kanti za skupljanje mješovitog komunalnog otpada.

Djelatnici Novokoma d.o.o. zajedno s gradonačelnikom započeli su proces podjele 4.000 kanti koje će u narednom vremenu dobiti svi građani korisnici usluga odvoza komunalnog otpada u individualnom stanovanju i gospodarski i pravni subjekti. Kante se dobivaju besplatno. Više informacija o samoj distribuciji spomenutih kanti građani će dobiti u pismenom obliku zajedno s računima.

Prve kante, specijalizirane i prilagođene za edukativne svrhe, dostavljene su Osnovnoj školi Novi Marof i Dječjem vrtiću Novi Marof i to u obliku delfina, žabe i medvjeda.

Djeca su sa velikom zainteresiranošću i pažnjom pratila demonstracije sakupljanja i obrade smeća djelatnika Novokoma d.o.o. Mališani Dječjeg vrtića Novi Marof obilježili su Dan planeta zemlje na sebi svojstven način; recitacijama i pjesmama koje govore o njihovoj ekološkoj osviještenosti.

Gradonačelnik i okupljeni roditelji djecu su nagradili velikim pljeskom a s nekima su mališani i zaplesali:
{gallery}dan planeta u marofu{/gallery}

Komentari