SVEUČILIŠTE SJEVER

Foto - Danas i sutra se održava tečaj 'Osnove prevencije i kontrole infekcija', evo programa

Objavljeno: 23.02.2023. 14:59

Zadnja izmjena: 23.02.2023. 14:59

Tečaj „Osnove prevencije i kontrole infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi u zdravstvenoj njezi“ održava se danas i sutra na Sveučilištu Sjever u Varaždinu u suradnji Hrvatskom udrugom i Hrvatskom komorom medicinskih sestara. 

Uz  predstavnicu organizatora tog prvog tečaja takve vrste, pročelnicu Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever Marijanu Neuberg, više od 150 sudionika skupa iz cijele Hrvatske obratio se i pročelnik Miroslav Huđek te gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj. Nakon teorijskog prvog dana, skup se nastavlja sutra praktičnim radionicama na Sveučilištu Sjever.

-Sveučilište Sjever i Grad Varaždin usko surađuju pa smo sa zadovoljstvom prihvatili poziv da budemo pokrovitelj ovog skupa. Koliko ja kao FER-ovac mogu shvatiti ovdje se radi o bolničkim infekcijama koju mogu biti dvojake. Mogu se zaraziti pacijenti o kojima vi vodite brigu no bitno je da se i vi brinete o sebi jer se i vi kao zdravstveni djelatnici možete zaraziti.  Medicinske sestre i tehničari su temelj zdravstvenog sustava i zbog toga su ovakvi tečajevi vrlo bitni da biste znali zaštiti kako pacijente tako i sebe - rekao je Bosilj. 

Komentari