tužni spomen na one kojih više nema

FOTO Danas u Varaždinu nastavljeno obilježavanje Dana policije sjećanjem na poginule i nestale policajce

Objavljeno: 27.09.2017. 15:14

Zadnja izmjena: 27.09.2017. 15:15

Foto: Viktor Hranić

Prekosutra je na blagdan svetog Mihovila ujedno i Dan policije. Dio obilježavanja ovog Dana čini i prisjećanje na poginule i nestale policajce. Tako su jutros u 8 na križu branitelja na Varaždinskom groblju položeni vijenci.

U delegaciji su bili predstavnici PU varaždinske, županije i branitelja. Vijenci su onda prinijeti u spomen sobi i kod spomen panoa u zgradi policije u Cesarčevoj ulici. Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić primio je članove obitelji poginulih i nestalih policajaca.

- Ovo je prilika da se sjetimo na njihovu žrtvu koju su oni dali da bismo mogli danas dostojanstveno proslavi Dan policije. Ujedno je ovo prilika da upoznam obitelji i ponudim im vrata svog ureda, da održimo sjećanja na njih. - izjavio je Benčić, ponavljajući kako je cilj njegovog rada podizanje sigurnosti građana na višu razinu.

- Nama ovo puno znači, mi svaki dan živimo u mislima s našim poginulima. Nama je čast da nas svaki dan s izuzetnom časti i dostojanstvom pozivaju na proslavu Dana policajaca. Jako nam je teško, razmišljamo kako bi oni sada izgledali. Većina ih je poginulo u Vukovaru. Moj je suprug je bio zapovjednik zasebne jedinice koja je 11. 9. otišla u Vukovar, poginuo je na sam dan pada Vukovara, uspjeli smo ga sahraniti 1998. - izjavila je Ljubica Florijan Cerovečki, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja, dodajući kako se još 5 policijaca vode kao nestali.

 

 

 

Komentari