'svjetski, a naše'

FOTO Danas završava 2. Festival letećih gitara, a jučer je doista bilo furiozno

Objavljeno: 15.10.2017. 11:40

Zadnja izmjena: 15.10.2017. 12:01

Danas završava 2. Festival letećih gitara u Varaždinu, ljubitelji jazza, world musica i gitarske improvizacije moći će uživati u Varaždin Flying Guitars Squadu, ZZ Quartetu inovativnog Ratka Zjače iz Nizozemske i drugih sjajnih glazbenika.

Jučer je ujutro otvorena izložba "Ekskluzivnih 24 sata Boba Dylana" s memorabilijama iz privatne zbirke njegova prijatelja Voje Šindolića u Galerijskom centru, a poslijepodne su radionice o modernoj rock i gitari u country glazbi održali Yogi Lonich, Robert Vnuk i Jura Geci.

A navečer je uslijedila svirka koju je jedan od posjetitelja prokomentirao već poslovičnom "Svjetski, a naše". Zacka Dust, Jura Geci i prijatelja na furiozno su odradili svoje na drugom danu Festivala letećih gitara. A svjetski je, osim naših Varaždinaca, zvučao i Yogi Lonich, gitarist hrvatskih korijena, rođen i odrastao u Kaliforniji i s podužom listom glazbenika s kojima je dijelio pozornicu - i zmeđu ostalih s Kid Rockom i nedavno preminulim Chris Cornellom. Dečkima se pridružila i cijela ekipa naših vrsnih jazz i blues glazbenika - a vjerujemo da ćete sličan ugođaj imati i danas. Varaždin je definitivno dobio jedan visoko kvalitetan festival posvećen jednom od najpopularnijih glazbenih instrumenata.
 

 

Komentari