općina maruševec

Foto - Predsjednik Milanović u Općini Maruševec: 'Uskoro kreću radovi na novoj stambenoj zoni'

Svečanoj sjednici je, između ostalih, prisustvovao i predsjednik Milanović koji se pritom osvrnuo se na teritorijalni preustroj države otprije 30 godina i čestitao 30. obljetnicu postojanja općine...
Objavljeno: 21.04.2023. 19:54

Zadnja izmjena: 21.04.2023. 20:02

Foto: Boris Matijašec

Općina Maruševec slavi svoj dan, povodom čega je danas održana svečana sjednica, što je bila prilika da načelnik Mario Klapša sumira projekte, za koje kaže kako su obilježili proteku godinu, a čemu je prisustvovao i predsjednik Zoran Milanović.

Kako je pritom istaknuo, Općina provodi nekoliko demografskih mjera poput mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji, a provodi i Program poticanja malog i srednjeg poduzetništva. Načelnik je pritom, između ostalog, spomenuo i obnovu prometnica, obnovu objekta Doma zdravlja - Ambulante u Maruševcu i društvenog doma u Druškovcu te je dodao i kako se Općina Maruševec okrenula ka korištenju obnovljivih izvora energije.

- Samo u protekla četiri mjeseca Općina je prijavila projekte u vrijednosti 6,5 milijuna eura. Većim dijelom radi se o sredstvima EU za izgradnju Centra za posjetitelje Maruševec prijavljenog na natječaj Ministarstva za sredstva iz NPOO-a, a potom i sredstvima ministarstava za projekte uređenja raskrižja, puteva, modernizaciju nerazvrstanih cesta ali i povećanje prometne sigurnosti i stupnja digitalizacije Općine. Posebno sam radostan i što ćemo ove godine krenuti s prvom etapom radova u Stambenoj zoni Donje Ladanje vrijednih preko 100 tisuća eura - rekao je, između ostalog, Klapša.

'Nismo nastali jučer'

Svečanoj sjednici je, između ostalih, prisustvovao i predsjednik Milanović koji se pritom osvrnuo se na teritorijalni preustroj države otprije 30 godina i čestitao 30. obljetnicu postojanja općine.

- Moramo se boriti za svaki euro jer je to jedina meta na koju moramo ciljati. To mora postati jasnije onima koji govore o zajedničkim vrijednostima, prostoru, slobodi i demokraciji. Želimo biti što manje ovisni o bilo čemu izvana, a da opet ne budemo zatvoreni u sebe, nepropusni, da budemo otvoreni prema svijetu. Hrvatski narod je mali narod, ne možemo biti zatvoreni u sebe. Nismo nastali jučeri  zato ovo što smo usvojili trebamo gurati dalje - rekao je Milanović, između ostalog.

Komentari