FOTO: Danonoćna borba s poplavom u općini Sveti Đurđ

Objavljeno: 16.09.2014. 13:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Sveti Đurđ

Izvor: galerija-images/poplava - sveti djurdj

Područje općine Sveti Đurđ jedno je od područja najteže pogođenih poplavama u našoj županiji.

Rijeka Plitvica izlila se cijelim svojim tokom na području općine, a poplavljene su kuće u naseljima Luka Ludbreška, Komarnica Ludbreška, Priles, Obrankovec, Sveti Đurđ, Karlovec Ludbreški i Sesvete Ludbreške. Zatvorena je cesta kroz naselje Priles, kao i županijska cesta Luka Ludbreška – Sveti Đurđ.

Mještani općine danonoćno su na terenu te zajedno s vatrogasnim jedinicama grade zečje nasipe, ispumpavaju podrume stambenih i gospodarskih zgrada, a na nekoliko mjesta iseljena je i stoka.

- Zbog brzog rasta rijeke Plitvice sa subote na nedjelju u noćnim satima nije bilo moguće obraniti sva područja te su nažalost objekti uz Plitvicu dobrim djelom poplavljeni. Općinski načelnik i djelatnici već treći dan se bore s poplavom te mole mještane za razumijevanje u ovoj elementarnoj nepogodi. Sve raspoložive snage su na terenu kao i sva mehanizacija, a na obranu je do sada utrošeno oko 10.000 vreća s pijeskom - ističu iz Općine Sveti Đurđ.

- Ovakvu poplavu ne pamte ni najstariji mještani općine, a u pomoć od poplave priskočili su svi, od osnovnoškolske djece pa do najstarijih te se svi nadaju skorom opadanju vodostaja - rekao je načelnik općine Josip Jany.

{gallery}poplava - sveti djurdj{/gallery}

Komentari