NOGOMET

FOTO Davor Šuker obećao novi travnjak i turnir u čast Anđelku Herjavcu

Objavljeno: 28.08.2020. 13:15

Zadnja izmjena: 28.08.2020. 13:15

Uoči odigravanja kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo između nogometnih U21 reprezentacija Hrvatske i Grčke, predsjednik HNS-a Davor Šuker posjetio je NK Varaždin. 

Kvalifikacijski susret reprezentacija na Gradskom nogometnom stadionu u Varaždinu igrat će se u četvrtak, 3. rujna od 19,00 sati, a danas je izvšen pregled stadiona i terena.

Dogovoreno je da će sljedeće godine NK Varaždin dobiti od HNS-a novi travnjak koji će mu omogućiti bolje uvjete za klupski rad ali i ugošćavanje a selekccije reprezentacije.

Davor Šuker prilikom dolaska u Varaždin prisjetio se i svojih igračkih dana. 

Novi hibridni travnjak

- Čim sam došao na varaždinski teren sjetio sam se svojih dana kada sam igrao za reprezentaciju. Ova sredina zaslužuje pomoć od HNS-a. Sjetimo se 2017. i Kupa, pa do povijesnih igrača koji su igrali ovdje. Varaždin će sigurno dobiti novi teren i to ćemo riješiti sljedeće godine. Poboljšali smo uvjete HNL-a, do sada smo riješili osam terena za prvoligaše i uložili oko 5 milijuna eura u hibride. Još su ostali Varaždin i Gorica i to ide na godinu. Želimo da kvaliteta travnjaka na svim terenima bude ista. I to je poboljšalo naš nogomet i nisu slučajno ovi rezultati, dodao je Šuker.

Turnir "Anđelko Herjavec"

Davor Šuker najavio je turnir koji bi trebao nositi ime Anđelka Herjavca. 

- Reprezentacija je ovdje uvijek dobro dočekana i želim sreću U21 reprezentaciji i da dođu do tri boda. Uvijek smo dobrodošli u Varaždinu i zahvaljujem se svima od predsjednika Cveka, Viteza, obitelji Dalić, i čekamo da se ovaj klub vrati na onu razinu kada su igrali četvrtfinale Kupa kupova i dužan sam i prema obitelji Herjavec, koji su uvijek bili uz HNS. Nikad ga nećemo zaboraviti i napravit ćemo i turnir u njegovo ime, zaključio je Šuker.

Predsjednik NK Varažin, Stjepan Cvek zahvalio se HNS-u i predsjedniku Davoru Šukeru oko dosadašnje pomoći u infrastrukturi stadiona, starom 30 godina, koja je bila u derutnom stanju.

- Nadamo se da smo opravdali povjerenje i da priča ide dalje. Naša očekivanja su da se ojačamo na sportskom polju i da se vratimo u europske vode gdje smo nekada bili. Znamo da je ovdje igrala Aston Villa, Mallorca i rugi. Poslije ovog ulaganja u novi teren bit ćemo sposobni konkurirati i za utakmice A nogometne selekcije. Varaždin raste, ovdje je nogomet bio i nadamo se da će vratiti u punom sjaju, dodao je Cvek.

 

  

 

 

Komentari