EU suradnja

Foto - Delegacija Općine Breznički Hum sudjelovala u projektu Zajednička budućnost Europe

Objavljeno: 16.08.2023. 18:32

Zadnja izmjena: 16.08.2023. 18:43

Delegacija Općine Breznički Hum boravila je u Rumunjskoj, u gradiću Ohordieu Secuiescua, gdje je sudjelovala u europskom projektu Zajednička budućnost Europe, koji je obuhvatio sudionike sedam zemalja.

 Slovaci, Nijemci, Srbi, Ukrajinci, Mađari i Rumunji, kojima je zajednička nacionalna pripadnost mađarskom narodu, i koji sami sebe nazivaju 
Seklerima, te Hrvati već godina sudjeluju u provođenju bruxelleskih projekata, kojima se nastoji razmijeniti i zbližiti njihova dosadašnja iskustva, a primjere dobre prakse koristiti za povećanje životnog standarda i angažiranijeg poslovanja u modernoj Europi, naodi se u priopćenju iz Općine Breznički Hum.

 - Tema posljednjeg četverodnevnog projekta bila je Zajednička budućnost Europe (Common future in Europe) koju, kako su zaključili, ne možemo predvidjeti već samo reagirati i činiti ako se nešto dogodilo ili se događa. Ako imamo strategiju tad možemo pomoći na način da razvijemo brzinu i kapacitet reakcije – rekao je načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić u zaključcima konferencije. 

Boraveći u Rumunjskoj, delegacija Brezničkog Huma sudjelovala je u još jednom europskom projektu, koji je u isto vrijeme provođen u obližnjem mjestu Feliceni, tako da su hrvatski predstavnici prošli tjedan u Rumunjskoj odradili dva europska projekta i potpisali dva različita dokumenta o budućoj međupartnerskoj su radnji, zaključuje se u priopćenju. 

Komentari