Varaždinske Toplice

Foto - Gradonačelnica Ratković ugostila delegacije zemalja sudionica COFA-e

Objavljeno: 11.07.2023. 19:01

Zadnja izmjena: 11.07.2023. 19:09

Predstavnike međunarodnog folklornog festivala COFA-e iz pet zemalja sudionica - Poljske, Gruzije, SAD-a, Rumunjske, Meksika i Hrvatske - ugostila je gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković, kazavši tom prigodom da podržava sve manifestacije jer obogaćujuju turističku ponudu i tradiciju.

Nakon službenog otvaranja festivala, Grad Varaždinske Toplice bio je domaćin brojnim kulturno-umjetničkim događanjima u ponedjeljak. Organizirane su radionice folklornog pjevanja, plesova i tradicijskog odijevanja, te radionica izrade tradicijskih ukrasa, a u Gradskoj vijećnici gradonačelnica Ratković održala je svečani prijem za predstavnike folkloraških delegacija, priopćeno je danas iz Varaždinskih Toplica.

- Podržavam sve manifestacije koje dolaze u naš grad, jer time obogaćujemo našu turističku ponudu i tradiciju, odnosno naš zdravstveni i baštinski turizam. Na prijemu su bili predstavnici svih pet stranih zemalja sudionica 
COFA-e koji su nam predstavili svoju kulturu i tradiciju, a mi smo njima govorili o našim kulturnim i turističkim vrijednostima - rekla je gradonačelnica Ratković, dodavši da je Grad nagradio delegacije prigodnim poklonima.
 

Komentari