modrenizacija i štednja

FOTO Dijelovi Općine Maruševec zasjali su novim i ekonomičnim sjajom led rasvjete vrijedne 215 tisuća kuna

Objavljeno: 14.12.2017. 09:01

Zadnja izmjena: 14.12.2017. 09:07

Dijelovi Općine Maruševec su nakon dvije godine zasvjetlili moderniziranom led javnom rasvjetom u vrijednosti od 215 tisuća kuna čime će se u velikoj mjeri uštedjeti potrošnja električne energije.

Ukupna vrijednost zahvata iznosi gotovo 215 tisuća kuna od čega je preko 140 tisuća financirano sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dok su preostale 73 tisuće kuna financirane iz proračuna Općine Maruševec.

Načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša ističu kako se radi o zamjeni neekonomičnih rasvjetnih tijela s gotovo 140 novih, ekološki učinkovitih LED rasvjetnih tijela hrvatskog proizvođača kojima će Općina Maruševec uštedjeti na troškovima električne energije, a samim time i racionalizirati potrošnju.

Nova LED rasvjeta postavljena je u naseljima Cerje Nebojse, Koretinec, Maruševec i Donje Ladanje. Time će se ujedno povećati sigurnost pješaka i preglednost vozača, a osim navedenih naselja, od 2015. godine pod LED rasvjetom su Čalinec i Kapelec.

U skladu s financijskim mogućnostima Općina u narednom vremenu planira modernizirati javnu rasvjetu i u ostalim naseljima te na taj način postići najefikasniju uštedu energije i očuvanje prirodnih resursa.

Komentari