Zaposli-Osnaži-Pomozi

Foto - Diljem županije zapošljava se 30 gerontodomaćica koje će se brinuti o 180 korisnika

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je početna konferencija projekta Zaposli-Osnaži-Pomozi, ZOP"...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.01.2023. 12:13

Zadnja izmjena: 24.01.2023. 12:18

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je početna konferencija projekta Zaposli-Osnaži-Pomozi, ZOP" u sklopu programa „Zaželi-program zapošljavanja žena -faza III" koji provodi Društvo Crvenog križa Varaždinske županije s ostalim partnerima.

Kroz provedbu projekta biti zaposleno 30 gerontodomaćica koje će se brinuti o 180 korisnika. Partneri na ovome projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin, Općina Gornji Kneginec, Općina Visoko, Grad Novi Marof, Grad Varaždinske Toplice, Općina Klenovnik, Grad Ivanec, Općina Maruševec, Općina Sračinec, Općina Breznički Hum i Općina Breznica.

Podršku projektu pruža i Varaždinska županija, pa je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec istaknula iznimno zadovoljstvo što projekt ulazi u treću fazu te je naglasila kako je u sve tri faze projekta izdvojeno oko 9 milijuna kuna.

- Ovaj projekat je iznimno važan za teže zapošljive žene koje se na ovaj način ponovno vraćaju na tržište rada, a krajnjim korisnicima će se kroz ovaj projekat poboljšati kvaliteta života – rekla je zamjenica Zagorec, podsjetivši kako je Varaždinska županija uključena u nekoliko projekata socijalne tematike.

– Vodimo brigu o svakom čovjeku jer pažnju ponajprije moramo usmjeravati na ljude, na kvalitetu njihova života, a prvenstveno kada je riječ o našim najranjivijim skupinama ljudi, odnosno našim starijim žiteljima koji zaslužuju jednu dostojanstvenu i kvalitetnu starost, a mi smo tu da im kroz naše organizacije i institucije dajemo podršku – kazala je zamjenica župana.

Komentari