radionice u prirodi

Foto - Djeca gradskih vrtića u Dravskoj park šumi uče o pticama

Objavljeno: 03.04.2024. 17:27

Zadnja izmjena: 03.04.2024. 17:27

U Dravskoj park šumi varaždinska udruga Virtus provodi program radionice u prirodi u kojima mališani iz Dječjeg vrtića Varaždin uče o pticama.

Inače, Grad Varaždin sufinancira projekt sredstvima iz proračuna, a organizatore i djecu danas je u Dravskoj šumi posjetio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Voditelj projekta i udruge Virtus Patrik Majcen naveo je kako je programom obuhvaćeno 160 mališana iz svih osam objekata Dječjeg vrtića Varaždin.

Svaka grupa predškolske dobi provodi u prirodi po dva sata u igri i stjecanju znanja o pticama. U zanimljivim kreativnim radionicama "Ptičji svijet" uz odgajatelje i volontere udruge Virtus s djecom radi i ornitolog Mario Slatki,  uz kojeg su djeca imala priliku naučiti kako promatrati ptice pomoću dalekozora otkrivajući različite vrste i njihove karakteristike kroz interaktivne igre i aktivnosti.

- Uz ostalo, i  podrškom ovakvim radionicama u prirodi za djecu pokazujemo koliko nam je važno urediti Dravsku park šumu i još više je približiti našim sugrađanima. Blizina rijeke i šume pravo su bogatstvo Varaždina  koje  moramo sačuvati za ptice, ali i sve buduće generacije naših sugrađana - rekao je Marković.

Komentari