općina ljubešćica

Djeca iz Dječjeg vrtića 'Leptirić' Ljubešćica isprobala nova igrala u dvorištu vrtića

Objavljeno: 16.01.2024. 11:08

Zadnja izmjena: 16.01.2024. 11:21

Općina Ljubešćica se početkom 2023. godine javila na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini, raspisan od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Sukladno pozitivnoj Odluci, sklopljen je Ugovor o sufinanciranju između Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i Općine Ljubešćica, prema kojem su Općini dodijeljena financijska sredstva u iznosu od 12.600,00 € za opremanje igrališta Dječjeg vrtića "Leptirić".

Izvedeni su pripremni, zemljani i betonski radovi, dobavljeno i instalirano kombinirano igralo s četverostrukim tornjem i kulama, međusobnom povezanim vertikalnim i horizontalnim mrežastim prolazima za avanturističku igru. Također, postavljene su i antitraumatske podloge za potpuno sigurnu igru, a sve kako bi djeca korisnici Vrtića razvili grubu i finu motoriku, koordinaciju pokreta, ravnotežu te kako bi se doprinjelo povećanju sadržaja u predškolskoj ustanovi.

- Ukupna vrijednost projekta iznosi 27.540,00 €, 46% sredstava sukladno Ugovoru dodjeljuje Središnji državni ured za demografiju i mlade, dok ostatak sredstava (53%) osigurava Općina Ljubešćica iz Proračuna. Općina Ljubešćica u suradnji s Dječjim vrtićem "Leptirić" Ljubešćica kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta boravka korisnika Vrtića te su zahvalni na dobivenim financijskim sredstvima - navode iz Općine.

Komentari