Grad Lepoglava

Foto - Djeca preuzela vlast u Lepoglavi, umjesto spaljivanja 'Fašnika' tjerali zimu

Objavljeno: 10.02.2024. 18:45

Zadnja izmjena: 10.02.2024. 18:48

Foto: Grad Lepoglava

Na terasi restorana Ivančica u Lepoglavi vlast su preuzele male maškare nakon što im je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić predao gradski ključ.  

Sudionici Dječjeg fašnika iz Dječjeg vrtića Lepoglava, podružnice Dječjeg vrtića Lepoglava iz Višnjice, dječjeg vrtića Runolist iz Žarovnice te grupa iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave  u pratnji svojih roditelja, rodbine i prijatelja, svojim kratim veselim programom pokazali su svoje kreativne maske, nakon čega su, umjesto spaljivanjem fašnika, zimu otjerali bušenjem fašnika od balona. Dječji fašnik u Lepoglavi održan je u organizaciji Turističke zajednice Grada Lepoglava, a pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave i uz višegodišnju potporu Odreda izviđača Lepoglava koji su se pobrinuli da svi sudionici, ali i posjetitelji ove tradicionalne priredbe uživaju u krafnama. Potporu organizaciji pružili su i Turističko kulturno informativni centar te DVD Lepoglava.

– I ove godine odličan je bio odaziv naših lepoglavskih mališana, vrtićaraca i školaraca, koji su se dobro zabavili na našem Dječjem fašniku. Tete iz vrtića, djeca i roditelji vrijedno su pripremili kreativne maske, a predstavljanje kratkim programima pokazalo se kao pun pogodak. Ovo je doba godine kada su svi nakratko mogli biti što god su poželjeli – rekao je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Komentari