DJEČJI VRTIĆ IVANČICE

Foto - Djeca vrtića Ivančice povodom Valentinova naučila izrađivati licitarsko srce

Objavljeno: 14.02.2023. 14:32

Zadnja izmjena: 14.02.2023. 17:44

Proteklog tjedna u gradskom Dječjem vrtiću Ivančice Ivanec provodile su se brojne aktivnosti vezane uz obilježavanje Valentinova, a najviše ih je razveselila izrada licitarskog srca. 

Najviše vještina i veselja djeca su stekle posjetom Valentine Gladović-Nedić, vlasnice svjećarsko-medičarskog obrta iz Klenovnika čiji je obrt dobio UNSEC-ovu povelju nematerijalne kulturne baštine zbog duge tradicije medičarstva. Djeca su ovdje dobila priliku da se upoznaju s tradicijom izrade licitarskih srca, izradom medenjaka i oslikavanja licitarskog srca.

-Aktivnostima smo željeli djeci približiti spoznaju da postoje različite vrste ljubavi pa su tako prevladavale teme ljubavi, dobrih djela i prijateljstva. Prijateljski odnosi važan su dio djetetova cjelokupnog razvoja jer pritom uče kako postati tolerantniji, razvijaju samopoštovanje, usvajaju pravila, donose odluke te uče dijeliti i dogovarati se – rekla je ravnateljica Milena Golubić. 

Osim radionica, djeca iz svih odgojnih skupina obilježila su Valentinovo bogatim sadržajem i aktivnostima koje dovode do shvaćanja koliko su ljubav i njezine geste važne. Osim toga, djeca su sudjelovala na tradicionalnoj manifestaciji Zebice – ptičeki se ženiju u Organizaciji Udruge udomitelja Nada u gradskom parku.

Kako im je bilo pogledajte u galeriji. 

Komentari