U petak je upriličen još jedan susret učenika OŠ Sračinec, članova Dječjeg vijeća Općine Sračinec s načelnikom Općine Sračinec Božidarom Novoselcem. Općina Sračinec nedavno je dobila status Općine prijatelja djece, pa je na susretu s djecom bila i koordinatorica tog projekta, općinska vijećnica Stanka Miko. 

- Iznimno mi je drago da se otvara i ovaj kanal komunikacije s našim najmlađim mještanima, učenicima naše škole. Volim od njih čuti pitanja i prijedloge i tako se još bolje upoznati s njihovim problemima koje zajedno možemo riješiti. Naša Općina oduvijek značajno pomaže učenički standard, daleko više nego što nam je zakonska obveza i na to smo ponosi. Pred nama je još nekoliko velikih projekata u školstvu, prije svega mislim da prenamjenu postojeće sportske dvorane u nove učionice i izgradnju nove velike sportske dvorane koja će zadovoljavati potrebe i sportske standarde, a tu je i prenamjena zgrade Doma kulture u Svibovcu Podravskom u školsku zgradu. Ovu su projekti koje Općina ne može iznijeti sama, ali nadamo se pomoći centralne države i Županije u njihovoj realizaciji - istaknuo je načelnik Božidar Novoselec. 

Djeca su se informirala o načinu kako funkcionira općina, koji je njen prostor djelovanja, a bilo je i vremena za dječja konkretna i konstruktivna pitanja. 

- Uloga Dječjeg vijeća je da donosi prijedloge za rješavanje dječjih problema načelniku i Općinskom vijeću Općine Sračinec. Bavit će se poboljšanjem uvjeta života djece u Sračincu i Svibovcu Podravskom, provođenjem slobodnog vremena djece i slično. Općinsko će vijeće razmatrati prijedloge Dječjeg vijeća i pokušati ostvariti njihove želje i ideje – rekla je koordinatorica Stanka Miko

Komentari

09.10.2018. 19:45h Zadnja izmjena: 16.10.2018. 14:16