25 godina osnutka dječjeg foruma

FOTO: Evo kako će djeca obilježiti svoj tjedan u Varaždinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.09.2017. 14:43

Zadnja izmjena: 28.09.2017. 14:56

Foto: Arhiva

Danas je u prostorijama ''Društva naša djeca'' Varaždin održana medijska konferencija povodom početka obilježavanja Dječjeg tjedna 2017., a koji se obilježava pod sloganom "Ljubav djeci prije svega", te povodom obilježavanja 25. godina od osnutka prvog Dječjeg foruma u RH koji je osnovan upravo u Varaždinu.

Podsjetimo, dječji forumi bave se dječjim pravima, uče poštovati različitost, tolerantnost i nenasilno rješavanje sukoba. Dječji tjedan u Hrvatskoj se obilježava svakog prvog tjedna u listopada s ciljem da se obrati pažnja na potrebe i zahtjeve djece. 

Aktivnosti u Dječjem tjednu započinju u ponedjeljak u 11 sati na Korzu izložbom, revijom dječjih prava te okupljanjem dječjih forumaša na trgu i njihovim susretom s gradonačelnikom. Pritom će djeca prikupiti svoj popis želja te ih predati gradonačelniku.

Kroz sljedeće dane, forumaši će se između ostalog susresti s polaznicima centra ''Tomislav Špoljar, volontirati, sudjelovati na dječjim igrama, ali i izvesti dječji umjetnički preformans-varaždinska dječju mandalu na Starom gradu. 

Dječji tjedan predstavili su Dubravka Novak, koordinatorica Dječjeg foruma i voditeljica dječjeg gradskog vijeća, Damir Tomičić, predsjednik Društva naša djeca te Krešimir Plantak, zamjenik ravatelja. 

 

 

Komentari