MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Foto - Dječji vrtić 'Ftiček' u pet godina udvostručio broj polaznika, otvoren novi dio vrtića

Objavljeno: 01.09.2022. 12:38

Zadnja izmjena: 01.09.2022. 13:44

Općina Donji Kraljevec posljednjih godina može se pohvaliti sve većim brojem djece, što potvrđuje činjenica da je nakon tri godine dogradnje, Dječji vrtić "Ftiček" dobio novih 200 metara kvadratnih prostora.

Dječji vrtić "Ftiček" Donji Kraljevec ima dugu tradiciju te je jedan od prvih vrtića u Međimurju. S obzirom na to da postojeći kapaciteti nisu zadovoljavali potrebe, Općina je 2021. godine izradila novi projekt proširenja s dva dodatna odjeljenja. Zahvaljujući modularnom pristupu izgradnje, nova odjeljenja izgrađena su u samo tri mjeseca. Vrijednost projekta je 2,3 milijuna kuna s PDV-om, a sredstva su osigurana iz Programa podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i proračuna Općine Donji Kraljevec.

Čestitke na još jednom kvalitetnom i značajnom projektu uputio je župan Međimurske županije Matija Posavec. - Ovo nije samo dogradnja zgrade, već je i poruka koliko Općina ulaže u najmlađe i šalje poruku da je najmlađima potrebno modernije okruženje - rekao je.

Veselom priredbom otvoren je dograđeni dio, a čast da prerežu vrpcu pripala je Emi Tota i Lovri Plaftarić. Otvorenju je nazočio i direktor tvrtke Tehnix Đuro Horvat koji je istaknuo da je put prema budućnosti ulaganje u obrazovanje. 

Komentari