Grad Ludbreg

Foto - Dječji vrtić Radost imat će mini STEM učionice za darovitu djecu

Objavljeno: 17.09.2023. 06:58

Zadnja izmjena: 17.09.2023. 06:58

Dječji vrtić "Radost" u Ludbregu dio je projekta Europskih talent točaka kojeg vodi Varaždinska županija te će u sklopu dogradnje imati i mini STEM učionice u predškolskom odgoju,  dok je dio zaposlenika vrtića uspješno prošao edukacije u međunarodnom RITHA programu, čime se vrtić upisao u europsku mrežu za podršku darovitoj djeci, izvijestili su iz Grada Ludbrega.

Naime, Grad Ludbreg provodi projekt dogradnje, rekonstrukcije i opremanja tog dječjeg vrtića, čime će se povećati broj mjesta u vrtiću za 44 djece, koja će biti smještena u 3 nova dnevna boravka. Ukupna vrijednost projekta je 487.358 eura, navode iz Grada.

- Prije nekog vremena smo završili projekt dogradnje našeg gradskog vrtića, ali prošle smo godine prijavili i dobili novi EU projekt treće faze uređenja vrtića, čime ga proširujemo i time simbolično poručujemo da su djeca naša budućnost. Pored toga našim tetama u vrtićima osigurali smo najbolje uvjete za rad, a to nam se vraća i certificiranjem Dječjeg vrtića Radost kao vrtića koji prepoznaje darovitost u djece i od samih početaka ju usmjerava u pravom smjeru – navodi gradonačelnik Dubravko Bilić.

 Po riječima ravnateljice dječjeg vrtića Zvjezdane Jadanić, Radost ima certifikat kojeg dodjeljuje Europska mreža za podršku talentima. - Centri izvrsnosti Varaždinske županije su jedini europski talent centri u Hrvatskoj i naš vrtić je jedna od tih točaka – naglasila je Jadanić, dodavši da se u posljednje dvije godine popularizirala briga o darovitoj djeci i resorno Ministarstvo izdalo je smjernice i kreće se u jaču edukaciju obrazovnog kadra.

- Ludbreg će kao prvi grad u Hrvatskoj imati Newton sobe i vjerujem da rano prepoznavanje darovite djece, dakle već u vrtićkoj dobi olakšava daljnji obrazovni proces – zaključuje ravnateljica.

Komentari