kruh, med, maslac

FOTO: DJEČJI VRTIĆ 'ZEKO' Djeca u Trnovcu danas samostalno pripremila "medeni" doručak

Objavljeno: 22.11.2017. 11:31

Zadnja izmjena: 22.11.2017. 11:31

Danas su djeca iz vrtića "Zeko" u Trnovcu Bartolovečkom samostalno pripremila jednostavan ali uvijek ukusan "medeni" doručak, koji se sastojao od kruha, maslaca i meda.

Dječji vrtić posjetio je i  vlasnik OPG-a Kefelja kao i predsjednik pčelarskog društva Varaždin Goran Danko koji su ih vodili kroz radionicu te ih upoznali sa životom pčela, istraživačkim aktivnostima s mikroskopom, pčelinjoj zajednici te pčelinjim proizvodima koje su na kraju svi zajedno kušali. Uz to, djeca  su mogla razgledati i  izložbu o pčelarstvu. Medenom doručku pridružio se i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je naznačio kako ovaj medeni doručak mališane od najranije dobi uči o važnosti meda te o zdravoj prehrani.

- Najmlađi se tijekom pedagoške godine u vrtićima, na njima prihvatljiv i pristupačan način, upoznaju upravo s tradicionalnim proizvodima, a projekt se provodi i distribucijom edukativne prigodne brošure u vrtićima, koja osim prigodnih priča i predstavljanja zaštićenih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. - rekao je Paljak.

Komentari