čestitke mališanima

Foto - Dječji vrtića 'Tratinčica' iz Varaždinskih Toplica nagrađen za očuvanje tradicijskog uzgoja

Objavljeno: 19.03.2024. 08:38

Zadnja izmjena: 19.03.2024. 08:38

Dječji vrtić „Tratinčica” iz Varaždinskih Toplica često osvaja nagrade, a novo priznanje stiglo je ove godine, a sada su polaznici i djelatnici „Tratinčice” osvojili visoko drugo mjesto u kategoriji očuvanja tradicijskog uzgoja.

Nagradu je primila gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, kao predstavnica osnivača Dječjeg vrtića „Tratinčica”, uz ravnateljicu Lindu Novačić i dvije odgajateljice.

– Morate biti ponosni kada u deset godina čak četiri puta stručni žiri prepozna rad, trud i inovacije koje pokazuju mališani, njihove odgajateljice i ravnateljica Novačić u vođenju brige oko vrtićkog prostora. Uređenjem vrta ne provodi se samo aktivno vrijeme u dječjem vrtiću, već mališani stječu prve zdrave radne navike, ali i uče o važnosti očuvanja okoliša koji nas okružuje – istaknula je gradonačelnica Ratković.

Ravnateljica Novačić je dodala: 

– Ovogodišnja nagrada je dobivena za uzgoj tradicionalnih, autohtonih kultura iz sjemenja prikupljenog od lokalnog stanovništva, pretežno roditelja, baka i djedova naših polaznika, kojima također zahvaljujemo na entuzijazmu i želji da se ne zaborave stare sorte kukuruza, suncokreta i različitih vrsti tikvica.

Komentari