lijepe vijesti

Foto - Dječji vrtić Ivančica u Ivancu dobio novouređeno igralište, u planu je još jedno

Objavljeno: 08.04.2024. 14:39

Zadnja izmjena: 08.04.2024. 14:39

Mališani Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu jedva čekaju da polete na novouređeno igralište u svom dvorištu, koje mami mnoštvom novih sprava. 

Nakon demontaže starih sprava, u dvorištu vrtića montirane su nove – dvije kule za manju i veću djecu, njihalice, vrtuljak i moderni pješčanik.

-Radovi su ovdje potpuno dovršeni, ali će se djeca još samo malo morati strpjeti prije negoli ih tete puste na igralište. Naime, na uređenim površinama zasijana je trava pa se čeka da se cijeli teren zazeleni, a nakon toga – bit će veselja! – poručio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Vrijednost ove investicije je 64.7 tisuća eura, od čega 60% sredstava osigurava Grad Ivanec, a ostatak Središnji državni ured za demografiju i mlade. Pošto se vrtić dograđuje za novih 50-ero malenih, Grad Ivanec se i za 2024. uspješno prijavio na natječaj Središnjeg ureda za uređenje još jednog igrališta. Ukupna vrijednost investicije je 40.5 tisuća eura, od čega 60% ili 24.1 tisuća eura osigurava Grad Ivanec, a ostatak od 16.4 tisuća eura Ured za demografiju.

-Drugo igralište opremit će se kućicom s podestom i toboganom, vlakićem s lokomotivom, vagonom i tunelskim vagonom, toboganom s rampom, klatilicama, vrtuljkom, ljuljačkom, klupama i dr. Tako da će u uređenje i opremanjedva igrališta u krugu vrtića Ivanec biti uloženo čak 105 tisuća eura – izvijestio je Friščić.

Komentari