svjetski dan bolesnika

Foto - Djelatnici varaždinske bolnice i učenici medicinskih škola darovali krv

Objavljeno: 10.02.2023. 16:49

Zadnja izmjena: 10.02.2023. 16:49

Djelatnici Opće bolnice Varaždin i učenici srednjih medicinskih škola i ove su godine povodom Svjetskog dana bolesnika darivali krv.

Naime, na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin održana je već tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se svake godine odazovu djelatnici varaždinske bolnice te njihovi budući kolege, učenici srednjih medicinskih škola. Ove godine dobrovoljnom darivanju krvi pridružilo se 14-ero djelatnika i učenika, no osim povodom Svjetskog dana bolesnika, krv daruju i tijekom cijele godine.

-Naši darivatelji krvi su zaslužni za to da mi uvijek imamo dovoljne količine zaliha krvi, a danas su i naše medicinske sestre i medicinski tehničari došli darivati krv uoči Svjetskog dana bolesnika. Oni su zapravo u velikoj većini naši darivatelji krvi, kako sestre i tehničari, tako i naši liječnici, a ovim današnjim darivanjem žele podsjetiti na važnost dobrovoljnog darivanja krvi jer bez darivatelja mnogi se bolesnici ne bi mogli liječiti budući da ne bismo imali dovoljne zalihe krvnih pripravaka – rekla je doktorica Gordana Jaklin, voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu.

Željka Gajski, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo dodala je kako se ove godine Svjetski dan bolesnika obilježava porukom "Pobrini se za njega". Izrazivši zadovoljstvo što se ova humana akcija prenosi na učenike medicinskih škola, njihove buduće kolege, Anica Sekovanić, medicinska sestra za edukaciju u Općoj bolnici Varaždin i predsjednica podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara pohvalila je odličnu suradnju između varaždinske bolnice i srednjih medicinskih škola s područja Varaždinske županije.

Komentari