NOVA PRILIKA

FOTO Do 31. prosinca otvoren Poziv za kupnju stanova u Cestici

Objavljeno: 28.12.2020. 19:04

Zadnja izmjena: 28.12.2020. 19:15

Unatoč pandemiji, radovi na izgradnji stambene zgrade iz Programa poticajne stanogradnje u Cestici, odvijaju se prema predviđenom planu.

U Cestici se gradi stambena zgrada sa stanovima veličine 60 do 90 kvadrata i s uređenim parkingom, a objavljen je i Javni poziv radi utvrđivanja rezervne liste prvenstva. Stanove vrijedne 4,4 milijuna kuna, čije troškove izgradnje zajedno financiraju Općina Cestica i Republika Hrvatska, gradi zajednica ponuditelja, tvrtka Core upravljanje i Energo-S iz Varaždina.

Načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj, od početka svojih mandata prije dvadesetak godina, ističe djecu i mlade kao prioritet općine. Prema njihovim se potrebama, govori načelnik, izabiru prioritetni projekti.
- Dogradili smo vrtić i školu, školsku dvoranu, a sad se grade i stanovi za mlade obitelji. Namjera je olakšati život mladim roditeljima tako da ovdje imaju stan i posao i ne gube dragocjeno vrijeme na putovanje do posla i natrag. Također, ovdje na jednom mjestu imaju ambulantu, apoteku, dječji vrtić i školu. Cestica se polako stvara kao značajno središte, a vjerujem jednoga dana i kao grad – ističe načelnik Korotaj.

Načelnik Korotaj je još u proljeće najavio izgradnju dodatnih 12 stanova kojima će, uvjeren je, u Cesticu privući i mlade obitelji iz drugih sredina.

Na Javni poziv radi utvrđivanja rezervne liste reda prvenstva, mogu se javiti svi državljani Republike Hrvatske, koji u svom vlasništvu nemaju adekvatni stambeni prostor. Ili uopće nemaju stan ni kuću, ili nemaju njihovim potrebama adekvatnu nekretninu. Poziv vrijedi do 31. prosinca ove godine.

Komentari