FOTO: Dodijeljene studentske stipendije u Trnovcu Bartolovečkom

Objavljeno: 12.12.2015. 14:30

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 08:36

Foto: Nikola Kokotec

Općina Trnovec Bartolovečki sklopila je ugovore o stipendiranju studenata. Za tu je namjenu iz Proračuna osigurano 180.000 kuna za redovne studente diplomskog i preddiplomskog studija s područja Općine...

Dodjeli su nazočili naćelnik općine Zvonko Šamec, zamjenik općine Trnovec Bartolovečki Miroslav Mišak i predsjednik Općinskog vijeća, Mario SačićNačelnik Zvonko Šamec tom je prilikom rekao da je stipendija nagrada svim studentima na njihovom trudu i školovanju kojim ulažu i u budućnost Općine te je dodijeljena stipendija: 

- Komisija je donijela odluku o dodjeli 38 stipendija, a ja sam svojom odlukom dodijelio još tri stipendije za sve one koji su dodatnom dokumentacijom potvrdili da ostvaruju pravo na njih, rekao je načelnik prije potpisivanja Ugovora. 

Istaknuo je da se nada da će neki od studenata naći posao i u poduzetničkoj zoni u Trnovcu dodavši da na području zone nedostaju proizvodno-tehnička zanimanja:

- Razgovaramo s poduzetnicima koje kadrove trebaju u budućnosti kako bi mogli školovati upravo takve kadrove i osigurali našim mladim mještanima i zaposlenje u Općini, izjavio je načelnik Šamec te poručio studentima da će već početkom idućeg tjedna na žiro račune dobiti prve stipendije.

Studenti koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije primat će mjesečno 300 kuna, dok će ostali primiti 500 kuna mjesečno. Nadarenim studentima podijeljeno je 17 stipendija u vrijednosti od 79.000 kuna, studentima diplomskih studija 6 stipendija u vrijednosti od 24.000 kuna. Studentima II., III., IV. i više godine dodijeljeno je 13 stipendija u vrijednosti od 53.000 kuna, dok je za I. godinu preddiplomskog dodijeljeno 5 stipendija u iznosu od 25.000 kuna.

Da im ove stipendije puno znače potvrdile su Elena Petrinec, studentica hrvatskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Puli, te Martina Kreč, studentica Fakulteta stomatologije u Zagrebu.

Stipendija u iznosu od 500 kuna dobro će im doći za pokrivanje troškova za osobne potrebe i dio prehrane, a nešto novaca naći će se i za druženje između učenja i priprema ispita. Petrinec, koja studira u Puli, naglasila je da stipendija dolazi kao velika pomoć budući da su u Puli znatno veći troškovi.

Komentari