u glazbenoj školi

Foto - Županija dodijelila 216 poticaja za korištenje obnovljivih izvora energije

Varaždinska županija je krajem listopada ove godine raspisala Javni poziv na koji se, istaknuo je župan Anđelko Stričak, javilo 245 građana...
Objavljeno: 27.12.2023. 10:49

Zadnja izmjena: 27.12.2023. 11:03

Foto: Ivana Bertović

Danas su u Glazbenoj školi dodjeljene Odluke o bespovratnim sredstvima za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Varaždinske županije.

Varaždinska županija je krajem listopada ove godine raspisala Javni poziv na koji se, istaknuo je župan Anđelko Stričak, javilo 245 građana, a odobreno je 216 zahtjeva. Projekt će se nastaviti i naredne godine, dodao je, te naveo još dva projekta koje županija provodi u sklopu zaštite okoliša.

- Najvažniji je Bukotermal, odnosno izgradnja geotermalne elektrane za koju smo odradili sve preistražne radnje i sad smo u fazi izrade idejnog rješenja, a potom to prijavljujemo Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Vjerujem da ćemo dobiti pozitivno rješenje.  Još prošle godine pokrenuli smo, ali ove realizirali projekt DiZel – digitalno i zeleno u sklopu naših srednjih škola. U ovoj godini izgrađeno je i postavljeno na krovove naših osnovnih i srednjih škola 12 solarnih elektrana, a pripremili smo još 10 takvih projekata koje bi realizirali u idućoj godini – istaknuo je.

Komentari