potpisan ugovor

Foto - Dogradnja Dječjeg vrtića Radost u Ludbregu provodit će se u dvije faze, evo detalja

Objavljeno: 14.03.2024. 13:20

Zadnja izmjena: 14.03.2024. 13:20

Gradski dječji vrtić Radost Ludbreg kroz sredstva ostvarena putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti očekuje dogradnja, rekonstrukcija i opremanje.

Grad Ludbreg javio se na dva natječaja, prvo pozitivno rješenje stiglo je krajem 2022. godine, a jučer je potpisan i Ugovor na temelju kasnijeg natječaja, a koji se odnosi na drugu fazu dogradnje. Ukupna vrijednost sredstava po oba ugovora iznosi oko 1 milijun eura. Vrijednost investicija bit će viša, a razlika će se osigurati u Proračunu, ističu iz Grada Ludbrega. Prva faza dogradnje  očekuje se na jesen, dok će u drugoj fazi dogradnje biti uključeno i uređenje starog dijela vrtića.

– Proširujemo vrtić i na zgradu političkih stranaka. Postojeći objekt , samu zgradu političkih stranaka, nažalost zbog njegovog stanja u unutrašnjosti moramo srušiti, ali na tom će dijelu nastati novi dio vrtića koji će biti povezan sa dosadašnjom zgradom vrtića. Uredit će se i vrtićko dječje igralište kako bi bilo sigurno i funkcionalno za broj djece smješten u vrtiću. – kaže ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dječji vrtić Radost dio je Županijskog projekta Europskih talent točaka kojeg vodi Varaždinska županija te se ovom dogradnjom planira osigurati i prostor za mini STEM učionice u predškolskom odgoju i obrazovanju.

Komentari