ekipno europsko prvenstvo

FOTO Dogradonačelnica primila dopredsjednika Europska atletske federacije - u planu kandidatura za veliko natjecanje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.10.2017. 13:04

Zadnja izmjena: 07.10.2017. 13:14

Foto: Mateja Rak

Danas je Gradskoj vijećnici zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica primila Dobromira Karamarinova, dopredsjednika Europska atletske federacije. Uz njega, na prijemu u vijećnici bili su Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i Ivan Domislavić, predsjednik AK Sloboda.

Jedna od glavnih tema razgovora je prijedlog da se Varaždin kandidira za domaćina Ekipnog prvenstva Europe u atletici 2019. godine.

- Mi ćemo probati napraviti sve što je s naše strane moguće da se kandidiramo za ovo prvenstvo. Ono što nas kao Grad očekuje i obvezuje je sanacija stadiona Sloboda - rekla je dogradonačelnica Malenica. 

Inače, sav trošak natjecanja trebala bi snositi Europska federacija, a prema riječima Ivana Domislovića grad mora uložiti samo u stadion, što je trajno investicijsko ulaganje.

- 2019. godina bit će točno 30 godina otkada se u Varaždinu održalo Europsko juniorsko atletsko prvenstvo i siguran sam da ćete vi dobiti domaćinstvo na renovinarnom stadionu - rekao je Karamarinov iz Europske atletske federacije. 

 

 

 

Komentari