donja voća

Foto - U okolici Donje Voće u rad pušten vodovod za dodatnih 11 kućanstava

Objavljeno: 29.04.2022. 13:48

Zadnja izmjena: 29.04.2022. 15:52

Foto: Luka Šalamun

U naselju Rijeka Voćanska, na jugozapadnom dijelu općine Donja Voća, održano je svečano puštanje vodovoda u rad, čime je omogućeno novih 11 priključaka na mrežu, a koji se odnosi na dio naselja.

Ukupna vrijednost radova na projektu je 2 milijuna kuna, a sufinancirani su od strane Europske unije u iznosu od 1,9 milijuna kuna. Razvojna naknada Općine u projektu iznosi 42,7 tisuće kuna. Kako navode uz Općine Donja Voća, važnost ovog vodovoda je u tome što će oko 300 stanovnika naselja Rijeka Voćanska dobiti pitku vodu.

- Radi se o području gdje do sada nije bilo vodovodne mreže, a lokalnom se stanovništvu ovom prilikom omogućila normalna opskrba vodom. To je jedan od značajnih problema s kojima se mještani na području općine suočavaju. Vodovod je značajan i za razvoj gospodarstva i poljoprivrede, a budući da tu prevladavaju kuće za odmor, zbog ovoga će doći do povećanja kapaciteta. Nažalost, ima još kućanstava bez vodovodne mreže - rekla je načelnica Sanja Kočet.

Direktor Ivkom-voda Ranko Zbodulja tom je pilikom rekao kako je projekt značajan ne samo za to područje, nego i za Ivkom-vode. Projekt je trajao pet godina, a pokrivenost područja vodovodnom mrežom je 95%.

- Mi smo tu uvijek bili servis građana te taj dio moramo ozbiljno shvatiti. Ne možemo gledati ekonomsku opravdanost nekih projekata nego se moramo koncentrirati na projekte koji u ruralne krajeve donosi dobrobit. S tehničke strane, situacija je bila složena zbog brdovitog kraja s velikim visinskim razlikama - rekao je.

Komentari