svečana sjednica

Foto - Donja Voća slavi svoj dan: Prioritet je izgradnja vrtića i sportske dvorane

Općina Donja Voća slavi svoj dan, a svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prilika da se općinska vlast osvrne na projekte koji predstoje.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.11.2021. 09:02

Zadnja izmjena: 12.11.2021. 09:11

Foto: Dino Možek

Općina Donja Voća slavi svoj dan, a svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prilika da se općinska vlast osvrne na projekte koji predstoje.

Kako je istaknula načelnica Sanja Kočet, jedan od najvećih priorioriteta u nadolazećem razdoblju je otvaranje dječjeg vrtića i izgradnja školske sportske dvorane. 

- Iako Općina Donja Voća ima najmanji broj stanovnika u našoj županiji, naše mjere i programi usmjereni su na sprječavanje iseljavanja i zadržavanje postojećeg stanovništva, posebice mladih koji odlaze ne samo u inozemstvo nego i u susjedene županije. Nemamo dječji vrtić, nemamo sportsku dvoranu, nemamo ono što svaka općina i grad u županiji ima- rekla je Kočet.

Kako je najavila, daljnja ulaganja su usmjerena na uređenje dječjeg igrališta, sportskih terena te potenciranje zajedničkog uključivanja mladih u udruge. Prioriteti će, prema najavama biti razvoj gospodarstva, malog poduzetništva i turizma.

- Ne smijemo zaboraviti naše najstarije mještane koji su cijeli život radili u Voći i za Voću.  Po prvi puta u postojanju općine osigirat ćemo im simbolične poklone za Božić - najavila je načelnica.

Okupljenima se ispred Varaždinske županije obratio predsjednik Županije skupštine Josip Križanić. - Ja sam bio malo stariji od vas kada sam bio u sličnoj situaciji u maloj općini. Ako je dobra ekipa i ako imate dobre ideje i projekte, oni će se sigurno ostvariti. Budite sigurni da će i ovaj župan poduprijeti sve vaše dobre projekte koje ste nabrojali - rekao je Križanić.

Komentari