Uključio se i Knauf Insulation

FOTO: Dovršena i proslavljena I. etapa radova na Društvenom domu u Strmcu, slijedi fasada

Objavljeno: 19.04.2016. 08:47

Zadnja izmjena: 19.04.2016. 08:50

Foto: Grad Novi Marof

Prigodnom svečanošću obilježen je dovršetak 1. etape radova na uređenju Društvenog domu u Strmcu kraj Novog Marofa, izvjestili su danas javnost iz Grada Novog Marofa. 

Riječ je o radovima vrijednim gotovo 300 tisuća kuna, a u potpunosti je zamijenjeno dotrajalo krovište, postavljena je nova PVC stolarija, uređena je velika sala te prostor za vatrogasce, kao i vanjski nogometni teren. Sanacijom krovišta spriječit će se daljnje propadanje objekta, a sama sanacija preduvjet je za sve daljnje radove na uređenju tog objekta.

Slijedi fasada

– U planu su daljnji radovi, prvenstveno uređenje fasade. Time bi se povećala energetska učinkovitost objekta, ali i njegov vizualni izgled i sami korisnici dobili bi reprezentativan objekt kakav zaslužuju – izjavio je povodom završetka radova gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Inače, objekt koriste članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Mjesni odbor, a na usluzi je i ostalim mještanima. Također, u sklopu objekta nalazi se i trgovina robe široke potrošnje.

Dio sredstava za sanaciju krovišta, u iznosu od 116 tisuća kuna, osiguralo je Ministarstvo gospodarstva. Sredstva su dodijeljena u okviru Javnog poziva za mjeru potpore za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije.

Uključio se i Knauf

Ostatak sredstava za sanaciju krovišta od 90-ak tisuća kuna osigurao je Grad Novi Marof iz proračuna, a pomoć u realizaciji projekta pružila je i novomarofska tvrtka Knauf Insulation, na čemu gradonačelnik Jenkač i predsjednik mjesnog odbora Mladen Benjak, zahvaljuju spomenutoj tvrtci.

Predstavnici te tvrtke također su stigli na svečanost povodom dovršetka radova, a Grad Novi Marof, valja spomenuti, osigurao je i sredstava za ostale radove: zamjenu stolarije, uređenje interijera i nogometnog terena...

Komentari