veliko slavlje

FOTO Dragica Kolar iz Križanča uz mnogobrojnu obitelj proslavila 90-ti rođendan

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.10.2017. 20:04

Zadnja izmjena: 03.10.2017. 20:12

20. rujna 1927.u Općini Cestica rodila se Dragica, kći Slavka Pongračića i Marije. Za njezin 90-ti rođendan, ispred njene rodne kuće okupila se cijela obitelj. Dragica i njezin muž Dragutin imali su dvoje djece, a sada se još može pohvaliti sa sedmero unučadi, 14 praunučadi i jednim prapraunukom. 

Lijepo i sunčano vrijeme koje je konačno nakon višednevnih tmurnih i kišnih dana nastupilo uvjetovalo je da se većina druženja moglo održati pred kućom, a samo slavlje protegnulo se do kasnih večernjih sati. Kako se i prilični baki za rođendan potomci su donijeli tortu i buket od devedeset ruža, za svaku godinu jednu, a uz zvukove glazbenog sastava „Zagorski bećari“ baka je i zaplesala.

U rodnoj kućici, u kojoj je 1904. godine rođen i otac Slavko, danas baka Dragica, od proljeća do jeseni živi sama, a za zimskih mjeseci bude kod kćeri i zeta u Sloveniji. Baka Dragica cijeli život  bila je naučena raditi i na polju i u vrtu, vinogradu i voćnjaku, a i u domaćinstvu i svugdje gdje je trebalo.

I danas baka Dragica osim kućanskih poslova radi u vinogradu, a kod težih poslova u pomoć joj priteknu djeca i unuci te ostali članovi obitelji. Osim obavljanja poslovi u prirodi baka Dragica vodi brigu i o podrumu u kojem je pred završetkom vrenje mošta kojeg je ove godine zbog proljetnog mraza bilo nešto manje nego prijašnjih godina.

Komentari