Upoznavanje i prihvaćanje

FOTO: Druga gimnazija provela likovnu koloniju 'Suživot različitosti'

Objavljeno: 11.04.2019. 15:43

Zadnja izmjena: 11.04.2019. 15:47

Ove godine Druga gimnazija Varaždin organizirala je likovnu koloniju na temu "Suživot različitosti" i na taj način nastavila provedbu projekta koji se održao već dva puta - u Ljutomeru i Lendavi.

Na koloniju su pozvane škole iz Slovenije i Austrije - redom škole iz kulturno mješanih graničnih područja s ciljem boljeg upoznavanja i prihvaćanja ljudi koji žive u neposrednoj blizini i na sličan način, a ipak dijeli ih govor, jezik, kultura, vjera - tehnički gledano dijeli ih granica. Svaka škola sudjelovala je s dva učenika i jednim profesorom, a Druga gimnazija s osmero učenika koji su ujedno bili i domaćini.

Sudionici projekta imali su zadatak naslikati sliku u tehnici akrila. Jedan par (domaćin + gost) zajedno je slikao na dva platna. Kako bi oslikali platno, učenici su bili primorani razgovarati i upoznati jedan drugoga, otkriti različitosti i sličnosti koje imaju.

Po završetku kolonije nastalo je 16 likovnih djela koja će uskoro biti i u školi. Nakon izložbe u Varaždinu, slike putuju u druge krajeve - škole koje su sudjelovale u koloniji te se na taj način povezuju sve škole i gradovi, sudionici projekta.

Komentari