grad varaždinske toplice

Foto - Drugo izdanje Topličkog Art Festivala privuklo brojne posjetitelje

Objavljeno: 26.06.2022. 18:26

Zadnja izmjena: 26.06.2022. 18:26

Ovog vikenda Varaždinske Toplice bile su omiljena destinacija ljubitelja umjetnosti, kreative, dobre glazbe i odlične atmosfere.

Naime, održano je drugo izdanje Topličkog Art Festivala koje je i ove godine gradskim ulicama i trgovima vratilo živost te pobudilo kreativni duh grada. Toplički Art Festival u dva dana okupio je brojne umjetnike, glazbenike i posjetitelje te još jednom pokazao kako su Varaždinske Toplice idealno mjesto za sve koji uživaju u spoju bogate povijesne i kulturne baštine i suvremenih umjetničkih izražaja.

- Našim građanima, ali i posjetiteljima i ove smo godine omogućili uživanje u malo drugačijem festivalu, a upravo se u tome i krije njegova čar. Na svakom koraku u strogom centru grada mogli smo uživati u raznim vrstama suvremenih umjetničkih izražaja, od fotografije, drvenih skulptura, pa do slika. Bilo je tu i radionica, umjetničkih projekcija i dobre glazbe, tako da vjerujem da je svatko mogao pronaći ponešto za sebe – rekla je direktorica Turističke zajednice Varaždinskih Toplica Lana Husnjak.

Sva događanja u sklopu festivala odvijala su se u strogom centru Varaždinskih Toplica i bila su besplatna. Kako su naveli iz Grada, s obzirom da su ulice i trgovi bili kontinuirano puni, a reakcije građana i više nego pozitivne, Toplički Art Festival uz punu podršku gradske Turističke zajednice i Grada na pravom je putu da postane još jedna tradicionalna manifestacija koja će obogatiti kulturnu i turističku ponudu Varaždinskih Toplica.

- Toplički Art Festival odlično spaja Grad, Turističku zajednicu i alternativnu scenu, a s obzirom da su svirke na Trgu Republike Hrvatske, atmosfera, izložbe u Ulici nad zidom, radionice i filmske projekcije bile odlične i više smo nego zadovoljni - dodala je Husnjak.

Komentari