8. svibnja

Foto - Društvo Crvenog križa Varaždinske županije obilježilo Svjetski dan Crvenog križa

Objavljeno: 08.05.2023. 17:07

Zadnja izmjena: 08.05.2023. 17:07

Na sam Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, 8. svibnja, zamjenica župana Silvija Zagorec je zajedno s pročelnicom Ljubicom Božić održala prijem za djelatnike i volontere Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

Društva Crvenog križa Varaždinske županije broji ukupno 37 zaposlenih, a uz to ima i više od 40 volontera koji su spremni pružati pomoć potrebitima. Zaposlenici i volonteri sudjeluju u različitim vježbama i aktivnostima u sklopu Službe traženja koje se provode u suradnji s drugim žurnim službama, pružaju pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine, brinu o socijalno osjetljivim skupinama kroz programe Pomoć u kući i Zaželi, spašavaju život na vodi te organiziraju brojne akcije kao što su akcije darivanja krvi.

- Započela bih s izrekom "Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu" jer upravo vaša nesebičnost, humanost i dobrota vraćaju vjeru u bolje sutra. Iza nas je izazovna godina u kojoj je vaš angažman posebno primijećen i na tome iskreno zahvaljujem. Upravo u tim trenucima istaknuli ste se kao organizacija koja vrlo brzo i uspješno može reagirati u različitim okolnostima. Ponosna sam što živim i radim u županiji marljivih ljudi koji su spremni u bilo kojem trenutku pomoći onima kojima je pomoć potrebna - rekla je Zagorec.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček najavila je niz akcija koje će Društvo provoditi povodom Tjedna posvećenog Crvenom križu poput akcije mjerenja tlaka i šećera koja će se provoditi u općinama i gradovima diljem županije, a Rahela Blažević, predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije, istaknula je da Društvo kontinuirano djeluje u Varaždinskoj županiji već gotovo 30 godina.

Komentari