25. GODIŠNJICA OSNUTKA BRIGADE

FOTO Državni vrh na polaganju vijenaca Pumama - dolazi i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.12.2017. 13:08

Zadnja izmjena: 22.12.2017. 13:12

Foto: Luka Šalamun

Danas se polaganjem vijenaca u kapelici Sv. Juraja u Optujskoj nastavila proslava obilježavanja 25. godišnjice 7.gardijske brigade Puma, a osim lokalnih političara, polaganju vijenaca nazočio je i državni vrh na čelu s ministrom branitelja Tomom Medvedom te ministrom obrane Damirom Krstičevićem. 

Predsjednik Puma Robert Puja rekao je kako je ovo vrhunac obilježavanja godišnjice osnivanja, iako sve traje od listopada. Kako kaže, današnji dan završava se svečanom akademijom u HNK, a najavljen je i dolazak predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

- Državni vrh nas je počastio svojim dolaskom i ja im se zahvaljujem jer mislim da to daje težinu i čar i ljepotu samoj proslavi - rekao je Puja.

U ime Vlade, ali i u osobne ime, godišnjicu je čestitao i ministar obrane Krstičević te im se zahvalio za mir i slobodu u Hrvatskoj te naglasio kako su 7. gardijska brigada zajedno s 4. gardijskom brigadom donosile prevagu u Domovinskom ratu.

- Meni je drago da smo donijeli odluku da se Pume vrate kući i ove smo godine krenuli s tim projektom i do 2019. ćemo završiti s tim projektom i taj je dolazak u funkciji pomoći domaćem stanovništvu - rekao je Krstičević

Ministar Tomo Medved rekao je kako je ovo prilika da zahvali obiteljima 91 pripadnika Puma koji su dali život za domovinu, svim preživjelim pripadnicima i svima koji su dali doprinos u obrani domovine.

- Posebno sam ponosan na rad Udruge PUMA, na njihovom zajedništvu i svemu onome što čine kako bi najranjivijima omogućili kvalitetniji život i Ministarstvo branitelja ih u potpunosti u tome podržava - rekao je ministar Medved.

 

Komentari