gospodarski razvoj

FOTO: Ducati u Ludbregu otvorio novu proizvodnu halu i uskoro će zapošljavati 200 ljudi

Objavljeno: 17.01.2017. 15:42

Zadnja izmjena: 17.01.2017. 15:53

Foto: Siniša Sović/Fotoagencija Sjever

Novoizgrađena proizvodna hala tvrtke Ducati Komponenti d.o.o. danas je svečano otvorena u Ludbregu. Tvrtka je dio talijanske grupacije Ducati Energia s.p.a. iz Bologne, u Ludbregu posluje od 2011. godine, a osnovu njezinog poslovanja čini proizvodnja generatora, motora, statora, dijelova vanbrodskih motora i ostalih uređaja.

Otvorenju je prisustvovao vlasnik grupacije, Guidi Guidalberta koji je ovom prilikom istaknuo zadovoljstvo otvaranjem nove hale kao i činjenicu kako mu se sviđa Ludbreg, te će i dalje razvijati svoje poslovanje u tom gradu.

 - U ovoj regiji imamo velika industrijska ulaganja, a mnoge tvrtke odabiru upravo Hrvatsku za svoja ulaganja i to zbog zemljopisnog položaja, tržišta, poslovnih prilika te kvalitetnog odnosa između naših zemalja. – rekao je Guidalberta i pritom dodao kako je tvrtka u Ludbregu jedna od najvažnijih u čitavoj grupaciji, te će za nekoliko mjeseci zapošljavati dvjestotinjak ljudi.

'Mentalitet povezuje Italiju i Hrvatsku'

Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, Mario Šiljek je izjavio kako svojom prisutnošću podržava projekt jer u skladu sa sve izraženijim klimatskim promjenama i sa sporazumom iz Pariza, Ministarstvo nadležno osigurati Hrvatskoj sve preduvjete za otvaranje ovakvih i sličnih postrojenja i firmi.

- U proteklih par godina imamo razvijenu suradnju s ovom tvrtkom, posebno preko Fonda za energetsku učinkovitost, dosta punioca se nalazi u našim zaštićenim područjima preko projekta Zelena linija, a i u budućnosti će Fond za zaštitu okoliša imati i nove linije sufinanciranja projekata, a u kojima je jedno od bitnih komponenti upravo ovo što se izrađuje u ovoj tvornici. – rekao je Šiljek.

Otvorenju je bio prisutan i Mario Antolić, pomoćnik ministra poduzetništva i obrta koji ističe kako je mentalitet ono što povezuje Italiju i Hrvatsku, te kako je vrijedni rad rukama nastavio rad mozgom.

Gradonačelnik Dubravko Bilić navodi kako je Ludbreg možda jedan od boljih primjera rasta zaposlenosti, rasta gospodarstva i općenito kvalitete uvjeta života u malim gradovima. Trenutno je u Ludbregu zaposleno 3500 osoba u što je više nego u posljednje tri, četiri godine i samo pokazuje da je kvalitetnim radom i suradnjom između gradske uprave i investitora moguće polako sustizati europske zemlje na što su ponosni.

Komentari