Grad Varaždinske Toplice

Foto - DVD Grešćevina svečanom sjednicom obilježio svoju veliku obljetnicu

Objavljeno: 02.07.2024. 17:35

Zadnja izmjena: 02.07.2024. 17:41

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Grešćevina proslavilo je u subotu 90. obljetnicu od osnutka svečanom sjednicom, što je bila prilika za osvrt na povijest, sadašnjost i budućnost DVD-a koji danas broji ukupno 63 člana, izvijestili su iz Grada Varaždinske Toplice.

DVD Grešćevina osnovan je 15. svibnja 1934. godine zajedno s Jalžabetom kao mjesnom nadležnošću, kao jedno od prvih organiziranih društava u tom kraju. Društvo su osnovali dragovoljci, mještani, domaći ljudi koji su živjeli na selu i bavili se poljoprivredom kao glavnim izvorom prihoda, ističe se u priopćenju iz Grada Varaždinskih Toplica. Toplička gradonačelnica Dragica Ratković čestitala je vatrogascima DVD-a Grešćevina na velikoj obljetnici te im zahvalila što se na njih uvijek može računati.

– Vatrogasci su uvijek prvi kada treba priskočiti u pomoć, prvi su na liniji kada treba riskirati vlastitu sigurnost i zdravlje kako bi spasili i zaštitili druge, bilo da je riječ o požaru, poplavi, prometnoj ili nekoj drugoj nesreći ili elementarnoj nepogodi. U ovome kraju tako je već 90 godina, toliko je prošlo otkako su mještani dragovoljci prepoznali potrebu o formiranju vatrogasnog društva koje će biti na pomoć cijeloj zajednici – rekla je Ratković te dodala:

Komentari