U petak se u cijelom svijetu obilježio Međunarodni dan vatrogastva, a na području naše županije jedno od glavnih prigodnih događanja bilo je dolazak dva vatrogasna vozila iz Velike Britanije, po jedno za DVD Hržrnicu i DVD Legrad. 

Ukupna vrijednost vozila iznosi gotovo milijun kuna, a nastavak je to 20-godišnje suradnje čelnika vatrogastva općine Sveti Đurđ s britanskim kolegama u sklopu koje je dosad  dopremljeno 13 različitih vozila i mnoštvo različite specijalističke opreme, uz organizirane programe edukacije kako u Hrvatskoj, tako i u Velikoj Britaniji. 

Primopredaja u Hrženici bila je tako organizirana jučer, a uz vatrogasce, sudjelovao je i načelnik općine Sveti Đurđ, Josip Jany. Inače, ovogodišnji program boravka britanskih vatrogasaca u sjeverozapadnoj Hrvatskoj ima poseban značaj u daljnjem jačanju suradnje, a formalizirana je potpisivanjem povelje o suradnji i prijateljstvu između Grada Ludbrega i Grada Nottinghama. 

Spomenutoj svečanosti prethodila je podjela sitnije opreme za 15-tak dobrovoljnih vatrogaasnih društava s područja sjeverozapadne Hrvatske.
 

Komentari

07.05.2018. 08:37h Zadnja izmjena: 07.05.2018. 08:37

Foto: Viktor Hranić